Sizi Arayalım

Restoratif DİŞ Tedavi

Restoratif ve Estetik Diş Hekimliği, kişilerin sağlıklı ve estetik bir ağıza kavuşmasını sağlar. Restoratif ve Estetik Diş Hekimliği; diş çürüklerinin, aşınmış dişlerin, renkleşmiş dişlerin (Beyazlatma), hassas dişlerin, aralıklı dişlerin, kırık dişlerin, şekil, doku ve form bozukluğu olan dişlerin, hafif çapraşıklıkların tedavisini gerçekleştirir.

Bu tedaviler için ışıklı beyaz dolgulardan, porselen dolgular (inley-onley), fiber uygulamalarından, beyazlatma yöntemlerinden, hassasiyet gidericilerden, lazer teknolojisi ve lamina uygulamalarından faydalanılmaktadır.

Estetik bir gülüş için yapılan revizyonun amacı dişler, diş eti, dudak, kas, iskelet yapısı ve eklemleri kapsayan, uyumlu ve istikrarlı bir çiğneme sistemi geliştirmektir. Özetle gülüş tasarımı; hekimliğin ve sanatın birlikte uygulanarak, ideal gülüşün sağlanmasıdır. Bireyin birtakım kişisel estetik beklentileri sağlık ve doğallık ile birleştirilerek gülüş tasarımı planlanmaktadır.

RESTORATİF DİŞ TEDAVİSİNDE KULLANILAN YÖNTEMLER NELERDİR?

Direkt ya da indirekt kompozit uygulamalar

Diş beyazlatma uygulamaları

Vital pulpa tedavisi

Pre-protetik restorasyon uygulaması

Porselen estetik çalışmalar

Estetik gülüş tasarımının yapılması

Diş beyazlatma uygulamaları

Bunların dışında, yaşlı (Geriatri) ve onkoloji hasta gruplarına uygulanan konservatif diş tedavileri, yetişkinler için koruyucu tedavi uygulamaları gibi çeşitli yöntemler ile hastaların yaş, bireysel sorunları, ağız ve diş muayenesi bulgularının değerlendirilmesinin sonuçları göz önünde bulundurularak uygun tedaviye karar verilmektedir.

BÖLÜM HEKİMLERİ

Amalgam dolgu farklı oranlarda gümüş, bakır, kalay ve çinko metal tozlarının cıva ile reaksiyona girmesi sonucu sertleşerek dolgu materyali olarak yıllardır kullanılmaktadır. Medyada amalgam dolgunun içindeki cıvadan dolayı zararlı olduğuna dair söylemlerin olması hastalarda soru işaretine neden olmaktadır. Günümüzde amalgam dolgu eskiye oranla fazla yapılmamakla birlikte gerekli olduğu durumlarda hekim tarafından uygulanmaktadır. Sertleşmiş amalgam dolgunun içindeki cıva reaksiyona girmiştir ve iddia edildiği gibi salınımı yoktur. Yenilen bir balıktan daha çok cıva alındığı rapor edilmiştir. Hastalar medyadaki söylemlere dayanarak amalgam dolgularını değiştirmemelidirler çünkü her dolgu sökümü diş dokusunu biraz daha zayıflatacaktır. Hastalar diş hekimine giderek en sağlıklı bilgiyi alabilirler.

Karbonhidrat grubu gıdaların ( özellikle şeker grubu) alınması ve belirli bir süre içinde diş yüzeyinden uzaklaştırılmaması sonucu ağızdaki mikroorganizmalar çoğalarak bu besinleri parçalamakta ve asit üreterek diş dokusunu çürütmeye başlamaktadırlar. Diş çürüğü başlangıç aşamasında teşhis edilirse koruyucu tedavi ve takip ile kontrol altında tutulabilirler. Eğer dişte belirgin bir kavitasyon oluşmuşsa çürük kısmın temizlenerek uygun bir dolgu materyali ile doldurulması gerekmektedir. Her hasta kendi durumu içerisinde değerlendirildiği için bir hastaya uygulanan bir seçenek, başka bir hasta için uygun olmayabilir. En sağlıklı sonuç diş hekimine giderek kişiye uygun tedavi seçeneklerini öğrenmektir.

Diş beyazlatma tedavisi canlı ve cansız dişlerde ihtiyaç halinde hekim tarafından yapılan bir uygulamadır. Dişe çeşitli konsantrasyonlarda karbamit peroksit gibi kimyasal ajanlar uygulanmaktadır. Burada hastaların dikkat etmesi gereken unsur bu işlemlerin muhakkak bir hekim önerisi ve denetimi altında yapılmasıdır. Özellikle piyasada satılan beyazlatma ajanları eğer diş hekimi denetimi olmadan hasta kendi başına uygularsa istenmeyen sonuçlar görülebilir. Bu tedavinin uygulanacağı dişlerde çürük, çatlak, eski dolgu gibi durumlar diş hekiminin kontrolü dâhilinde önce tedavi edilir, sonrada uygun ajan ve süre ile tedavisi yapılır.

Uzman Sağlık Danışmanımız sizinle en kısa sürede iletişime geçecektir…